Jag ska på ett litet ridläger i helgen.

Mitt första.

Som barn läste jag om att man kunde åka på ridläger och trots min inneboende hästskräck hade jag någon slags längtan att ändå få åka.

Att bo i barack eller på höskulllen. Att rida ner till sjön och bada med solvarma, envisa russ. Att äta näringriktig mat (typ bruna bönor och fläsk) ut kåsa. Att ligga och viska och berätta spökisar till långt in på natten så man nästan inte törs somna sen.

Jag åkte aldrig på något ridläger.

Jag läste Starlet och åt popcorn och tog cykeln med mina kompisar till Åmmelången där vi fiskade brax, tog guldfisken, baddaren, magistrarna och en massa andra små guldfigurer som man sedan pinnade fast på sin lilla sammetsdyna . Men några russ var det aldrig tal om hemma på sportvägen 2.

Nu ska det bli av.

På fredag styr jag, Kjell och Hadari kosan mot Flen och Ella Lindblom http://www.prinsensaraber.se/

Jag undrar om hon är bra på att laga bruna bönor och berätta spökisar.

Det är nog bäst att jag packar lite extra saker i nödfall.